Tavoitteena median työhyvinvointi

 

sini-ihanainen-alanko

Apurahan saaja: Sini Ihanainen-Alanko on työskennellyt STT-Lehtikuvassa alue-esimiehenä
Apurahan kohde: väitöskirja ”Median johtaminen. Strategian ja toimittajien kohtaaminen”

Miten päätit hakea apurahaa Kunnallisneuvos C. V. Åkerlundin säätiöltä?

”Sain alan sisältä tiedon, että säätiö tukee viestintäalaa kohdennetusti. Se on todella tärkeää alan kehittymisen kannalta. Tiesin, että säätiö on tehnyt arvokasta työtä esimerkiksi perustamalla Tampereen yliopistoon mediajohtamisen professuurin.”

Kuinka apurahahakemuksen tekeminen sujui?

”Järjestelmä oli mielestäni asiakasystävällinen. Jos unohdin salasanani, sain tilattua sen nopeasti sähköpostiini. Minusta oli hyvä, että hakemuksen tekeminen oli joustavaa. Sitä ei tarvinnut tehdä kerralla valmiiksi, vaan pystyin muokkaamaan hakemusta hakuajan puitteissa. Koska tutkimukseni on itselleni iso ja tärkeä asia, matkan varrella tarkentuvat detaljitkin ovat tärkeitä.”

Miksi valitsit tutkimusaiheeksesi median johtamisen?

”Esimiestyötä tehdessäni olen kiinnostunut ihmisten kohtaamisesta ja siitä, miten kaiken saa sujumaan mahdollisimman jouhevasti. Kiinnostustani on lisännyt se, että monessa viestintäalan työpaikassa on meneillään yt-neuvottelut. On mietittävä, miten jäljelle jäävät toimittajat saadaan kulkemaan samaan suuntaan ja voimaan mahdollisimman hyvin kiireen ja stressin keskellä.”

Mitä tutkimuksesi antaa alallesi?

”Viestintäalalla on tutkittu enimmäkseen journalismia ja vähemmän itse mediaa. Toivon, että tutkimukseni antaa alalla toimiville tietoa journalistien johtamisesta. Uskon, että sille on kovasti tilausta.”

Mikä merkitys apurahan saamisella on ollut väitöskirjan tekemiselle?

”Olen saanut apurahan nyt kaksi kertaa. Viimeksi kun olin apurahavapaalla, tutkimukseni edistyi merkittävästi. Olen tehnyt vaativaa vuorotyötä, minulla on iso perhe ja sen myötä haastava tilanne. Apurahan saaminen on ollut todella tärkeä asia. Ilman Åkerlundin säätiötä en varmaan saisi väitöskirjaani valmiiksi.”